STOMATOLOGIE VETERINARA

O vizita anuala la medicul veterinar, destinata profilaxiei dentare, este o parte importanta din programul mentinerii sanatatii orale a animalului dumneavoastră de companie. Este recomandat ca, anual, animalutul sa beneficieze de un consult stomatologic si de o curatare profesionala.

Preventia bolilor dentare are rolul de a reduce efectele adverse generate de prezenta placii dentare si a tartului dentar. Toti cainii si toate pisicile sunt afectate, la un moment dat, de probleme dentare.

Curatarea profesionala presupune o examinare atenta a dintilor, urmata de detartraj si periaj profesional. Toate aceste manopere se petrec dupa ce animalul este anesteziat.

Serviciul nostru de stomatologie veterinara este orientat spre preventia boliilor dentare (detartraj, periaj profesional, tratament cu fluor, extractia dintilor de lapte persistenti) si tratarea efectelor bolilor parodontare (extractia dintilor compromisi etc).

În vederea unei anestezii sigure, este recomandată efectuarea unui set de analize pre anestezice (biochimie sangvina și hemoleucograma).

Detartrajul va fi efectual mecanic si, ulterior, cu ajutorul ultrasunetelor. In felul acesta, se indeparteaza acumularile de tartru de pe suprafata dintilor, dar si cele subgingivale. Tartrul subgingival este principalul factor accelerator al bolii parodontale. De aceea, indepartarea lui este foarte importanta.

Odata indepartate acumularile de tartru, se va continua cu periajul profesional, menit sa netezeasca suprafata dintilor, diminuand astfel rata de acumulare a placii bacterine.

Stomatologie veterinara