PERIAJUL

Periatul cateilor este un procedeu foarte important pentru mentinerea curateniei si sanatatii pielii si a blanitei. Periajul asociat si cu imbaierea duce la mentinerea blanitei neincalcita si mereu aranjata.

DESCALCITUL

Atunci cand blanita catelului este neglijata, si mai ales in sezonul rece, apar caltii sau nodurile in blana. In functie de stadiul lor, putem interveni si ii putem “ desface”. Aceasta manopera este neaparat insotita de imbaiere si folosirea balsamului si/sau a solutiilor pentru descalcile si facilitare a periatului. Deoarece majoritatea caltilor sunt cauzati de murdarie si frecare mecanica (ham, lesa, hainuta, scarpinat, mers etc…). Intotdeauna vom pune confortul si siguranta animalului pe primul loc si vom alege varianta cea mai buna pentru el in asa fel incat sa nu facem mai mult rau.

IMPORSPATAREA RESPIRATIEI - PERIAJUL DINTILOR

Asigurarea igienei cavitatii bucale este un detaliu important pentru mentinerea sanatatii animalutelor. Acest lucru se rasfrange direct si asupra proprietarului, disparand mirosul urat al guritei catelului/pisicii. In cadrul toaletarii periodice se poate intoduce si manopera de improspatare a respiratiei si/sau de periaj. De asemenea in cadrul clinicii noastre va putem oferi mai multe detalii legate de sanatatea dintilor si a gingiilor catelusilor si pisicutelor.

CURATAREA URECHILOR

Catelusii cu blana lunga necesita si indepartarea parului crescut in canalul auditiv extern ca prim pas in curatarea urechilor. Apoi se indeparteaza secretiile cu ajutorul unor solutii ceruminolitice, in asa fel sa se faca o indepartare usoara si delicata fara a cauza iritatii. Urechile necuratate pot acumula secretii in exces, emanand un miros neplacut, cauzeaza de asemenea si mancarimi locale.

GOLIREA GLANDELOR PERIANALE

Acestea ar trebui golite periodic pentru a evita aparitia complicatiilor cauzate de neglijarea acestora.

AJUSTAREA UNGHIUTELOR

Acestea ar trebui golite periodic pentru a evita aparitia complicatiilor cauzate de neglijarea acestora.
Ajustarea lungimii unghilor se face dupa anumie reguli pentru a nu leza zona vascularizata a unghiei. Cresterea peste masura a acestora poate cauza modificari de postura ale degetelor, ruperea unghiei in sine sau chiar incarnarea acestora si puctionarea pernutei corespunzatoare.

GALERIE FOTO