TUNSUL CAINILOR SI PISICILOR

Este indicat ca blanita cateilor sa fie scurtata periodic, in asa fel incat sa se poata elimina posibilitatea aparitiei caltilor si a iritatiilor cauzate de acestia. O data cu tunsul cainilor se poate remarca prezenta parazitilor externi (deci si evitarea afectiunilor transmise de acestia), a diverselor dermatite sau a altor afectiunii ale pielii.
Tunsul cainilor nu inseamna neaparat blana extrem de scurta! Lungimea blanitei poate fi scurtata dupa dorinta proprietarului si dupa un model ales de proprietar sau impreuna cu personalul nostru. Pentru cele mai bune rezultate recomandam asocierea tunsului cu imbaierea. Imbaierea in cadrul salonului nostru asigura cele mai bune performante deoarece se utilizeaza: sampoane/balsamuri profesionale, uscatoare profesionale cu un debit mare de aer si periaj profesional in timpul uscarii.
Cainii cu par lung au nevoie de o ingrijire mai atenta pentru a mentine confortul, igiena si sanateatea robei, pielii, urechilor si a ochilor (denumite “zone de stres”). De aceea in afara programarilor pentru tunsorile generale se recomanda programarea unor vizite doar pentru ingrijirea parului din zonele asa zise “de stres”:
– zona perioculara si bretonul
– botul si urechile
– parul dintre pernute si conturul labutelor
– lungimea cozii, zona genitala si perianala
Pisicile, in special cele cu parul lung sau foarte lung, necesita tuns periodic mai ales in lipsa periajului zilnic. Avantajele tunsului sunt: elimina/previne parul incalcit si a iritatiile cauzate de acesta (afectiune mult mai frecveta in cazul pisicilor decat al cateilor); se reduce considerabil cantitatea de par inghitita de pisica in momentul toaletari, par care poate duce la tulburari digestive (voma); se reduce foarte mult cantitatea de par pierdut prin casa;
Vizitele periodice nu vor face altceva decat sa-l ajute chiar si pe cel mai fricos animal sa se obisnuiasca cu aceste manopere si sa le accepte, pe viitor, fara prea mare emotie.

GALERIE FOTO