Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /bitnami/wordpress/wp-content/themes/pets-grooming/fw/core/core.theme.php on line 719
British short hair - Vetspot

British short hair

British short hair

British Short Hair sunt pisici solide si musculoase, cu o personalitate placuta. Sunt usor rezervate, dar o data ce ajung sa se obisnuiasca cu o persoana devin foarte afectuoase. Blana scurta si deasa vine intr-o varietate mare de culori.

Rasa British Short Hair reprezinta definitia ”rotundului”: are capul mare si rotund, ochii rotunzi, labutele rotunjite, pana si coada are forma rotunjita.

In trecut era cunoscuta ca British Blue, pentru ca exista doar varietatea de culoare “blue”.

Exista si o varietate cu par lung, cunoscuta sub denumirea de British Longhair.

O pisicuta British reprezinta un companion inteligent si afectuos. In general nu este o pisicuta careia sa ii placa sa stea in poala, dar adora sa fie in preajma proprietarului. Este o pisicuta calma, stabila uneori chiar lenesa, nu foarte vorbareata. Aceste pisicute se pot intelege bine cu cateii si sunt calme in preajma copiilor, insa nu le place sa fie ”alergate” de catre acestia. Este o rasa pretabila mai de graba pentru interior decat pentru exterior.

Blanita este una foarte deasa si ar trebui periata de 2-3 ori pe saptamana, de asemenea o atentie deosebita trebuie acordat si urechilor care trebuie curatate periodic.

Varietatea de culoare “blue” este cea mai populara. Alte culori intalnite sunt: alb, negru, crem, argintiu, scortisoara, lila, ciocolatiu, rosu si numeroase modele ale blanitei cum ar fi: tabby, tortoiseshell, calico si bicolore (alb+alta culoare). Ochii pot avea nuante de auriu, cupru, albastru sau verde.

Masculii sunt semnificativ mai mari decat femelele.

Aceasta rasa este considerata longeviva, cu speranta de viata intre 14-20 ani. Cardiomiopatia hipertrofica poate fi o problema medicala pentru aceasta rasa, de aceea este recomandat ca o data pe an pisicuta sa beneficieze de un control medical si analize de sange preventive.

mai multe infomatii:

2 Comments

 • DANUT GRIGORE GIVAN Posted 23/09/2022 12:33

  Buna ziua!
  Doresc sa cumpăr un motănuţ British Short Hair ciocolatiu (par/blanita scurta).
  Vă mulțumesc!

  • admin Posted 23/09/2022 20:00

   Buna ziua! Va multumim pentru mesajul dumneavoastra. Din pacate, nu va putem ajuta cu solicitarea dumneavoastra, deoarece noi nu comercializam animalute de companie.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *