Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /bitnami/wordpress/wp-content/themes/pets-grooming/fw/core/core.theme.php on line 719
Cainele isi linge labutele? - Vetspot

Cainele isi linge labutele?

Cainele isi linge labutele?

Cainele isi linge labutele? Animalele au obiceiul sa se linga in scop igienic (pentru a-si face toaleta), dar daca aceasta manifestare apare prea des sau daca observati ca se linge insistent la un singur membru, sunt foarte mari sansele sa existe o problema medicala.

Iata cateva dintre motivele pentru care cainele se linge insistent :

– Alergii – cauzele cele mai comune sunt alergiile alimentare, factorii favorizanti de mediu si/sau material iritant care vine in contact cu pielea. Roseata pielii si coloratia in maro sau neagra a banitei ne poate duce cu gandul catre o alergie.

– Rani – unghiile rupte si taieturile sunt cele mai comune.

– Unghii netaiate – creaza discomfort in mersul animalului, avand tendinta sa se curbeze catre pernite, producand rani. Taierea unghiilor in mod regulat previne acest tip de problema.

– Arsuri – de cele mai multe ori, pot aparea din cauza mersului pe suprafete incinse si a contactului cu substante chimice.

– Inghet – labutele sunt primele care au de suferit in sezonul rece; puteti folositi botosei cand iesiti la plimbare, pentru a evita problemele ce pot aparea din cauza inghetului.

– Paraziti externi: – -Capuse – se pot pot prinde interdigital unde creaza discomfort. Oferiti deparazitari externe la intervale regulate de timp pentru a preveni aceasta problema.

– -Acarieni (Demodex, Scabies) – pot trai pe pielea animalelor cauzand caderea parului, inflamatie, mancarimi si infectii, favorizand linsul excesiv.

– Dureri – dureri provenite de la incheieturi, ligamente sau oase (artrita, rupturi sau fracturi) pot provoca linsul.

– Anxietatea si plictiseala – in momente de anxietate, linsul labutelor aduce o stare de comfort animalului.

– Corp strain – de cele mai multe ori, corpurile straine se pot gasi interdigital sau prinse in blana. Linsul poate inceta o data cu indepartarea sursei de durere.

Daca ai observat ca si cainele tau isi linge insistent labutele si doresti mai multe informatii, fa o programare si discuta cu medicii nostri.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *